Om oss

Artletix

Artletix är ett träningskoncept som bygger på kroppsviktsövningar (calisthenics) där man strävar efter att nå sin fulla potential vad gäller kroppskontroll, styrka och mobilitet. Artletix vill verka för en hälsosammare livsstil där disciplin, frihet och gemenskap är det fundament vi står på. Där målet är att få deltagarna att värdesätta processen och hur strukturerade rutiner så småningom ger resultat. Artletix träningarna är upplevelser där konst och kultur integreras på olika sätt.

Ernesto Escobar

Ernesto är en dedikerad och passionerad dansare som sedan 15 års ålder drivit solidaritets projekt med konst och kultur som uttryck. Med hårt arbete, mycket kreativitet och kärlek har Ernesto byggt på sig mer än 20 års erfarenhet av projekt, arrangemangs utveckling, dansundervisning och coachning i arbetet med barn och ungdomar. 

Ernesto är en av grundarna till hiphopkolllektivet Octagon crew som bland annat är 3-faldiga skandinaviska mästare i breakdance. Ernesto är även en av grundarna till Föreningen Reach där projektet Staden är Din nått stora framgångar i form av opinionsarbete men även förändringsarbete i staden. Hösten 2017 tilldelades projektet Angereds kulturpris. 

”Dansen har alltid stått i centrum och varit fundamentet i alla projekt som jag drivit fram. Men efter ständiga dansrelaterad skador på axlar och knä har de senaste 7  åren inneburit mycket styrketräning, den har tagit en större roll i mitt liv och är i dagsläget den uttrycksform jag lägger all min fritid på. Mina erfarenheter från breakdance gav mig en väldigt bra grund i balans,kroppskontroll och styrka. Därför blev det naturligt att välja  calisthenics som träningsform, vilket sedan dess tagit min kropp och sinne till oanade höjder. Artletix är summan av alla mina erfarenheter som manifesteras i detta nya projekt.”

Utbildningar

  • Internationell Kulturprojektledare – Kulturverkstan
  • Licenserad Träningsinstruktör – The Academy
  • Mobility Specialist – The sports club education